Який умивальник краще вибрати: різновиди, способи кріплення, матеріали

Вибір сантехніки - це дуже важлива частина ремонту. Тому що в разі покупки неякісного обладнання, може статися аварія, через яку постраждає квартира. Але, крім якості і функціональності, також важливо звертати увагу і на дизайн. Особливо коли мова йде про умивальники.


ymivalnik 1

Який умивальник вибрати: тип установки

Перш ніж вибирати умивальник, відразу потрібно визначитися з типом монтажу сантехніки. Це найважливіший пункт, оскільки кожен вид умивальників має свою конструкцію. І якщо ви підберете невідповідний - доведеться його міняти.

1. Підвісна умивальник. Цей вид ще називають консольним. Його кріплять на саму стіну, тому під раковиною залишається багато місця, щоб поставити додаткові кошика або інші речі. Такі умивальники - ідеальне рішення для невеликої ванної кімнати. Головне, вибрати гарний сифон відведення каналізації, щоб він гармонійно вписувався в загальний дизайн і не кидався в очі. А ще, переконатися в тому, що стіна достатньо міцна, щоб витримати вагу умивальника.

2. Умивальник-п'єдестал або умивальнік- «тюльпан». Це широко відома модель, в якій ніжка розташовується під чашею. Вона виконує роль опори і в ній «ховається» відведення каналізації. Є і модель напівп'єдестал - коли ніжка не доходить до самої підлоги. Ніжка може бути як окремим складовим елементом, так і цілісної частиною раковини.

3. Врізний умивальник. Це найпопулярніша модель на сьогоднішній день. Умивальник встановлюється в тумбу або стільницю, яка використовується для зберігання речей і приховує відведення каналізації. Такі умивальники можна ставити в один рівень з ванною, вище або нижче. Є безліч різних моделей, тому легко можна підібрати як щось лаконічне, так і розкішне, виконане під старовину. Наприклад, цікаво виглядає дерев'яний умивальник. Точніше, умивальник, врізаний в дерев'яну тумбу з натурального дерева. Якщо він ще й прикрашений кованими кранами, то виглядає дуже стильно. До речі, є більш проста і бюджетна модель - накладної умивальник. Така раковина відрізняється від виразний тим, що умивальник просто вкладають на стільницю, і закріплюють.

ymivalnik 2

Ще один вид монтажу - умивальник над пральною машинкою. Така модель дуже схожа на навісну, але є деякі відмінності: максимально плоска чаша і зливний отвір на стінці, а не на дні. Ця конструкція дуже економить простір, красиво виглядає, правда має один невеликий мінус - складність монтажу і чищення сифона.

Матеріали для виготовлення умивальників

Керамічний умивальник - це найпопулярніша модель, яка підходить для будь-яких дизайнерських рішень, доречно виглядає в ванних кімнатах різного планування. Керамічні умивальники виробляють їх порцеляни або фаянсу.

Фарфор має глибокий колір. За поверхнею легко доглядати, вона гігієнічна. А ще, матеріал дуже міцний, хоча його все ж потрібно оберігати від сильних ударів.

Фаянс дуже схожий на фарфор. Але він не такий блискучий і має меншу ударостійкість. Зате і ціна на фаянсові моделі нижче, ніж на порцелянові.

Крім кераміки для виготовлення умивальників використовують скло і метал.

Скляні умивальники виглядають дуже ефектно. Вони можуть бути прозорими, матовими або кольоровими. Це цікаве дизайнерське рішення, але коштують такі раковини на порядок вище. А ще, їх потрібно дуже ретельно і щодня мити, бо н поверхні видно кожну смітинку.

Металеві умивальники міцні і довговічні, їх використовують як для ванної, так і для кухні. Єдиний мінус таких виробів - досить сильний шум при попаданні води в раковину.

Що ж стосується форми, то тут все залежить від індивідуальних побажань і дизайнерського рішення. Тому вибираючи умивальник, краще спочатку повністю продумати дизайн ванної, а потім підібрати те, що підійде по всіх параметрах.

 

Вы планируете ремонт системы водоснабжения в квартире? Лучший вариант – доверить монтаж водопроводных труб профессионалам компании МЕТЕР.