Вибір сантехніки для туалету

Сантехніка вважається невід'ємним елементом для продуманого облаштування туалету. Адже весь комфорт під час перебування в даному приміщенні безпосередньо залежить від якості даних приладів. З туалетної кімнати починається кожен день будь-якої людини. І щоб зробити вірний вибір необхідно розібратися, чому саме керуватися при виборі сантехніки.

Особливості вибору і гармонійне поєднання

Важливо не забувати, що вся сантехніка, а саме: унітаз, біде, раковина, душова кабінка, або навіть ванна повинні гармоніювати між собою. У цьому мають значення використовувані матеріали, якість сантехніки, а також стиль виконання. При цьому головними вимогами при виборі є комфорт, гігієнічність, а також зручність у використанні. Особливо велике значення відіграє якість даних виробів, так як вони будуть встановлюватися далеко не на один рік.

Що стосується унітазів і біде, то їх вибирати досить просто. Існує два найголовніших критерію вибору, це: використовувані матеріали і зручність. Рекомендується обов'язково присісти на унітаз, перш ніж оплатити покупку. Така сантехніка може виявитися досить незручною, наприклад, бути занадто низькою або досить вузькою. При цьому найбільш поширеними використовуваними матеріалами вважаються санфарфор, а також санфаянс.

Порцелянові вироби виглядають особливо гладенькими і є більш стійкими до температурних змін. Також за ними набагато простіше доглядати, так як бруд або осад фактично не залишаються на них. Особливо це важливо, якщо приміщення практично не опалюється.

Сантехніка фаянсова володіє красивим і естетичним зовнішнім виглядом. Вона має порівняно недорогий вартістю, проте її поверхню більш пориста.

Вибираючи раковину, важливо звертати увагу не тільки на сам матеріал, а й на її форму і метод кріплення. Величезне значення грають досить дрібні деталі, такі як: присутність зливу в комплекті, розмір отвору для змішувача і багато інших. Також слід приділяти увагу тому, щоб раковини з захисним отвором від переповнення були обов'язково укомплектовані власним сифоном і спеціалізованими кріпленнями.


На вибір раковини впливає і площа приміщення. Якщо простір не відрізняється великою площею, то найкраще віддавати перевагу вбудовуваним, або ж кутовим варіантів.

При виборі ванни також велике значення має матеріал. В основному на ринку представлені моделі з наступних матеріалів, це: акрил, чавун, а також сталь.
Акрил вважається сучасним матеріалом, головними рисами якого виступають легкість, здатність тривалий час зберігати тепло і прекрасні показники стійкості до подряпин. Однак для догляду необхідні спеціалізовані засоби.

Більш старим і перевіреним матеріалом є чавун, який досить важкий, але дуже довго зберігає тепло.

Більш прийнятним за вартістю і легким матеріалом стала сталь. Такі вироби швидко нагріваються, але і також швидко остигають.