Що робити, якщо в стелі з гіпсокартону з’явилася дірка: особливості та етапи ремонтних робіт

Зміст:

1. Матеріали та інструменти для ремонтних робіт

2. Підготовка до робіт

3. Заміри заготовки та усунення дірки

4. Облицювання

 

Сьогодні стелі з гіпсокартону є дуже популярними. Але буває таке, що майстри виконують свою роботу не надто якісно, або ж стається якась форс-мажорна ситуація, і через це в стелі з’являється дірка. В такій ситуації хочеться швидше вирішити проблему, адже це виглядає дуже неестетично. Хочемо зразу ж сказати, що для таких робіт краще викликати майстрів, і спеціалісти компанії «МЕТЕР» завжди готові взятися зав роботу. Але якщо ви все ж хочете виконати ремонтні роботи самостійно або бажаєте мати уявлення про процес ремонту, зараз ми розкажемо, що ж треба робити, якщо з’явилася дірка в стелі з гіпсокартону.

Матеріали та інструменти для ремонтних робіт

 5

Щоб відремонтувати дірку, необхідний гіпсокартон, штукатурка з армуючою стрічкою, а також саморізи, які мають довжину не менше 4-х сантиметрів, рейка або дерев’яний брус. Дерево треба обирати так, щоб його можна було закріпити на стелі за допомогою саморізів. Що ж стосується штукатурки, то тут є два варіанти. Або знайти таку ж, як і та, що використовувалася для облицювання стін. Або, якщо можливості нема, взяти універсальну шпаклівку.

З інструментів вам знадобиться:

  • ніж канцелярський або спеціальний для гіпсокартону;
  • хрестоподібна викрутка або шуруповерт;
  • шпатель або пряма кельма для фінального облицьовування.

Підготовка до робіт

Для початку необхідно зрізати гіпсокартон на відстані 4-5 сантиметрів від дірки. Це робиться для того, щоб прибрати пошкоджений гіпсокартон. Бо якщо накласти новий прямо на нього, він дуже швидко розкришиться, і дірка з’явиться знову. Після того, як гіпсокартон було зрізано, необхідно зробити кромки рівними. Для цього просто візьміть лезо, або той же канцелярській ніж та зачистіть краї.

Заміри заготовки та усунення дірки

Далі необхідно зробити латку з гіпсокартону. Для цього треба вирізати прямокутний шматок, який за площею буде точно таким же, як і отвір. Щоб латка вийшла ідеальною, можна прикласти її до отвору, обвести олівцем, а потім прибрати зайві краї.

Далі треба взяти дерев’яний брус чи рейку, нанести на дерево лак, аби воно не набухало, якщо потрапить вологість. Брус має бути трохи більшим, ніж отвір. Далі брус чи рейку необхідно розмістити так, щоб кінці заходили під гіпсокартон, а потім міцно прикрутити шурупами. До речі, якщо отвір занадто великий, можна використати кілька рейок, адже основна задача – створити настільки міцну опору, щоб латка добре трималася.

 

Коли всі рейки встановлені і ви впевнені в тому, що вони добре тримаються, можна встановлювати латку. Її також закріплюють за допомогою саморізів. Щоб все виглядало ідеально, латку варто попередньо перевірити будівельним рівнем, аби вона не виступала під стелею.

Облицювання

6

Щоб ніхто не помітив, що в вашій стелі колись була дірка, треба скористатися шпаклівкою та стрічкою-серп’янкою, яку ви будете наклеювати зверху. Коли латка повністю пристикована до отвору, місце стику треба добре покрити шпаклівкою, використовуючи шпатель. Коли ви отримаєте абсолютно рівно поверхню – наклейте зверху стрічку. Але це ще не все. Зверху треба ще раз покрити поверхню шпаклівкою та все акуратно розрівняти.

Як ви бачите, робота по реставрації стелі не особливо важка, але досить трудомістка. А якщо ви ніколи не займалися ремонтними та штукатурними роботами, нема гарантії, що у вас все вийде з першого разу. Через що стеля може втратить свій привабливий вигляд. Тому ми все ж рекомендуємо звернутися до майстрів. Наші спеціалісти, які виконували цю роботу вже не один десяток разів, зроблять все дуже швидко та якісно.