Реставрація паркету або укладання нового: що вибрати, особливості та нюанси

Паркет - це дуже красива прикраса для підлоги. Він робить інтер'єр цікавіше і розкішніше, виглядає набагато дорожче, ніж інші варіанти покриття. Але, як і будь-які інші поверхні, паркет поступово зношується. І, в якийсь момент з'являється питання: що краще, реставрація паркету або установка нового? Багато хто схиляється до останнього варіанту, вважаючи, що новий паркет позбавить від проблем на багато років.

Насправді, стан паркету, в першу чергу, залежить від того, як за ним доглядають. Тому щоб він довго служив, потрібно лише правильно підібрати засоби догляду. А так, зовсім неважливо, новий він або старий. Старий паркет вимагає реставрації лише тому, що постраждав його верхній шар, можливо, в деяких місцях випали планки. Але якщо буде проведена якісна реставрація в квартирі, то ніхто і ніколи не відрізнить, який паркет покладений: новий або старий.

 

restavracia parketa 1

Тому замість того, щоб витрачати гроші і час на установку нового паркету, краще найняти кваліфікованих майстрів, які зможуть красиво відреставрувати старий. Ця робота займе набагато менше часу, ніж повна укладання паркету, а виглядати обидва паркету будуть однаково.

Реставрація паркету Київ: види робіт


Перш ніж починати роботи по відновленню паркету, фахівці визначають наскільки він пошкоджений. І, відштовхуючись від цієї інформації вирішують, які роботи потрібно провести. До них відносять:

  • циклювання;
  • усунення невеликих дефектів, які кидаються в очі;
  • усунення щілин і деформацій.


Також може проводитися укладання паркету Київ в окремих місцях. Такий спосіб реставрації вибирається в тому випадку, коли один або кілька ділянок статі сильно пошкоджені, тому потрібно прибрати всі щілини, відколи, деформації. В цьому випадку честь паркету може просто розбиратися або замінюватися на новий.

У будь-якому випадку, які б складні реставраційні роботи не виконувалися, завжди потрібно звертатися до фахівців. Тому що реставрація паркету складається з декількох етапів і якщо хоча б на одному з них помилитися або виконати роботу недостатньо якісно, ​​паркет буде виглядати непрезентабельно.

Етапи реставрації паркету

Перед тим як почати реставрацію, фахівці визначають, який у вас паркет: щитової або дощатий. Вони дуже схожі між собою, але щити і дошки мають різні шари, що дуже важливо для реставрації.

Після цього фахівці визначають рівень пошкоджень, вирішують, які саме дошки потрібно повністю замінити, яка частина паркету вимагає серйозної реконструкції, а яка - лише косметичних робіт.

Далі починаються безпосередні роботи по усуненню дефектів і заміни найбільш постраждалих частин конструкції:

  • знімається шпигун - верхній шар паркету;
  • проводиться шліфування поверхні;
  • ремонт окремих планок;
  • покриття паркету новим шару лаку і тонуванням.


У разі, коли паркет сильно постраждав, майстри можуть повністю перебрати його і встановити заново. Такі роботи все одно обійдуться дешевше, ніж установка нового, так як не доведеться витрачати гроші на покупку всього паркету. Достатньо лише замінити деякі частини.

 

restavracia parketa 2

Роботи можуть проводитися як з новим паркетним покриття, так і з радянським. Є деякі нюанси в реконструкції, але, в будь-якому випадку, обидва види паркету можна привести в належний вигляд.

Самостійна реконструкція паркету можлива лише в разі, коли в деяких місцях потрібно трохи оновити облицювання і тонування. Якщо ж необхідно проводити більш серйозні роботи - варто обов'язково звернутися до фахівців. Тому що помилки можуть привести до збільшення зовнішнього вигляду і загального стану паркету.

Предлагаем профессиональный монтаж напольных покрытий от компании МЕТЕР в Киеве.