Ремонт в квартирі: з чого починати та як правильно спланувати процес

Зміст:

1. Вид ремонту
2. Вибір дизайну та плану проекту
3. Черговість ремонту кімнат
4. Список матеріалів та інструментів

Ремонт в квартирі потребує серйозного підходу. Адже від того, наскільки правильно все буде зроблено, залежить те, наскільки довго не доведеться знову братися за цю складну і досить тривалу роботу. Зразу ж треба зважати на те, буде проводитися ремонт в новій квартирі чи в старій. Бо якщо квартира стара, він може включати заміну електричної проводки, каналізації тощо. В новій квартирі цього робити не потрібно. Отже, зараз ми розкажемо про те, як правильно спланувати ремонт так, щоб зробити все швидко, гарно і більше нічого не переробляти.

Вид ремонту

1

Думаючи, з чого почати ремонт, спочатку треба зрозуміти, чого саме потребує приміщення. В деяких випадках достатньо зробити косметичний ремонт, а в інших неможливо обійтися без капітального. Зразу ж варто відзначити, що не треба намагатися зекономити і обирати косметичний, якщо квартира дійсно стара та потребує серйозних ремонтних робіт. Адже змінивши верхній шар ви не зміните те, що під ним. А це значить, що через пару років можуть з’явитися тріщини, початися якісь інакші проблеми. Тому краще один раз витратити більше грошей, але бути впевненими в тому, що все ідеально і нічого не почне розвалюватися в найнесподіваніший момент.

Отже, якщо все ж таки потрібен лише косметичний ремонт, то достатньо буде:

  • замінити шпалери;
  • побілити чи пофарбувати стелю;
  • замінити старе покриття на підлозі або реставрувати паркет;
  • >встановити нові світильники (за бажанням).

Якщо ж ремонт буде капітальним, тоді він включатиме заміну вікон і дверей, підлоги, стелі. Також часто міняють проводку та каналізацію, якщо вони вже застаріли. Якщо ви хочете робити ремонт квартири в Києві та не бажаєте витрачати власні сили і час – спеціалісти компанії «МЕТЕР» із задоволенням допоможуть вам, та виконають всі роботи швидко і якісно.

Вибір дизайну та плану проекту

Сьогодні існує безліч дизайнерських стилів, тому варто спочатку визначитися, який саме інтер’єр ви хочете бачити в кожному приміщенні. Це дуже важливо, адже від цього залежить вибір всіх матеріалів. Після цього необхідно зробити креслення для кожного приміщення, на яких позначити план кожного етапу робіт. Якщо ви не є архітектором або дизайнером, на цьому етапі краще звернутися до спеціалістів. Бо саме від цих проектів залежить те, скільки треба буде купити матеріалів та що буде зроблено на кожній стіні, підлозі, стелі. Рекомендується робити креслення кожної кімнати з видом зверху, а також окремі креслення кожної стіни.

Під час створення ескізу треба обов’язково прописати наступні пункти:

  1. Розміщення меблів. Гарнітури варто ставити не під всі стіни і ті, які лишаться порожніми – облицьовувати особливо гарно та цікаво.
  2. Розташування техніки. Дуже важливо розписати в плані, де будуть розетки. Бо саме від цього залежить, як буде монтуватися електрична проводка, якщо ви збираєтеся робити капітальний ремонт.
  3. Розміщення світильників. Необхідно розпланувати встановлення приборів так, щоб кімната була максимально освітленою.
  4. Декор. Декоративні елементи є дуже важливими, адже від них залежить цілісність композиції. Тому треба продумати і позначити розміщення всіх картин, портретів, великих ваз, статуеток тощо.
Також в плані завжди треба прописувати, які саме матеріали будуть використовуватися для облицювання. Це можуть бути шпалери, фарба, дерев’яні панелі тощо. Якщо в кімнаті одна або кілька стін будуть облицьовані іншим матеріалом чи кольором це теж треба зазначити в плані проекту.

Черговість ремонту кімнат

2

Аби не перетворювати квартиру в суцільний будівельний майданчик, де ніде кроку ступити, треба зразу ж визначитися, з якої кімнати ви починаєте і що будете ремонтувати наступним. Це допоможе спланувати роботи та позбутися зайвого пилу і бруду. Починати треба з тих приміщень, які знаходяться на найбільшій відстані від вхідних дверей. А закінчувати необхідно прохідними кімнатами. Така черговість пояснюється тим, що через прохідну кімнату все постійно носять, тому якщо спочатку зробити ремонт там – можна забруднити стіни, зіпсувати підлогу тощо.

Список матеріалів та інструментів

Це останній з пунктів підготовки до початку ремонту. Він є дуже важливим, бо якщо щось не врахувати, потім доведеться мчати до будівельного магазину і докуповувати те, про що ви забули. Також варто розрахувати кількість матеріалів. Краще брати трохи з запасом, бо щось може пошкодитись. А ще, треба окремо скласти список декоративних елементів. До нього входять дзеркала, картини, полиці, тримачі тощо.

Після цього лишиться тільки звільнити кімнату, з якої буде починатися ремонт. А також закрити плівкою все, що не хочеться забруднити.

Якщо дотримуватися такого плану, ви зможете зекономити час та не зробити помилок. А якщо вирішите звернутися в компанію «МЕТЕР» – вам ще і зможуть гарантувати швидкий та якісний ремонт.