Зонування в квартирі

Зонування в квартиріПроблеми, що виникають із зонуванням приміщень можуть здатися досить простими для власників великих житлових приміщень і багатокімнатних квартир, однак якщо власник не має можливості похвалитися квадратними метрами, то це питання стає основним.

Зонування квартири дозволяє створювати комфортні умови для всіх мешканців будинку, незалежно від їх вікових меж, роду занять, або статі. При цьому сам процес зонування є оформлення, завдяки якому візуально розділяється приміщення на кілька секторів. Він використовується зазвичай, коли потрібно виділити зону для відпочинку, робочу площу, а також місце для сну.

Основні способи зонування приміщень

Поділ приміщення на певні зони дає можливість не тільки функціонально розміщувати предмети, а й створювати прекрасне декоративне оформлення і комфортабельні умови для проживання.

Дуже часто відчуття просторості залежить не тільки від обсягів, а й від правильно обраних квітів в інтер'єрі. Світлі тони дозволяють додати якоїсь легкості, об'ємності і візуально збільшують навіть самі невеликі приміщення. При цьому блоки і комбінації кольорів або відтінків дозволяють не просто створювати ілюзію просторості, а й акцентувати увагу на певних зонах.

Вигідним рішенням для зонування в однокімнатних квартирах виступають арки, ширми, або подіуми. Вони досить вдало поділяють квартиру на окремі області, додаючи функціональності і при цьому зовсім не зменшуючи наявний простір.

Штори можуть бути легкими, напівпрозорими, або досить щільними, фактично не пропускають сонячне світло. Розсуваючи або закриваючи штори можна ділити приміщення на різні зони. Крім цього, таке рішення додає затишку, особливо у вечірній час доби.

Гарним варіантом для зонування виступає і освітлення. Для кожної області слід підібрати окреме колірне рішення і температуру освітлення. Адже працюючи з одним кольором, але різними його відтінками, можна отримати гармонійне приміщення з чітким і продуманим підходом до кожної зоні.Зонування в квартирі у Киеві
Зонування за використанням ширм вважається вдалим в тих приміщеннях, в яких не хочеться встановлювати об'ємні або громіздкі шафи. Також ширми дозволяють закривати зайві деталі в інтер'єрі, такі як вішалки з одягом, або простір для гардероба.

Добре справляється і з поставленим завданням поділу простору точно підібрані меблі. У такій ситуації головним правилом є прекрасна функціональність, мобільність, універсальність і компактність. Крім свого основного завдання (зберігання речей) меблі здатні візуально розділяти наявну територію на якісь певні зони.

Ефекту зорового збільшення приміщення можна добитися за використанням дзеркал. Оптичні ілюзії отзеркаліванія роблять приміщення ще ширше, а в поєднанні з продуманим освітленням, кімната стає також більш світлої.