Позбавтеся від старих розеток раз і назавжди!

Які вимикачі встановлені у вашому домі? Чи впевнені ви в їх якості або кожен раз переживаєте, що може трапитися коротке замикання? Розетки і вимикачі - це не просто аксесуар, а важливий елемент безпеки вашої родини. Як же визначити, які електропристрої встановлювати?

 Види розеток

Зміст
1. Види електричних розеток
2. Секрети правильного вибору розеток і вимикачів
3. Переваги вимикачів і розеток Schneider Electric
4. Простий спосіб монтажу розеток і вимикачів
5. Загальні правила безпеки

 

1. Види електричних розеток


Сьогодні вибір електричних розеток настільки великий, що навіть досвідченим електрикам легко заплутатися в цьому асортименті. В основному ж усі розетки поділяються за такими ознаками:

1. Кількість місць. На одній планці можуть бути від 1 до декількох штук розеток. На прилавках можна знайти комбіновані варіанти з такими інтерфейсами, як RJ-45, USB, RJ-11, HDMI.
2. Штепсельний роз'єм. На пострадянському просторі найбільш поширеним є тип штепселя F або C.
3. Колірний асортимент. Виробники розробили розетки всіх кольорів веселки та навіть більше.
4. Напруга. Встановлюються розетки на 220-240 В, але при необхідності можливий монтаж на 120 В і 380 В.

 

 

2. Секрети правильного вибору розеток і вимикачів


Секрет №1. Вибирайте спеціалізовані електротовари. Для ванної кімнати, бані або душової рекомендуємо використовувати розетки з кришкою.
Вони спеціально розроблені для приміщень з підвищеною вологістю. Розетки із заземленням варто придбати, якщо ви плануєте підключати комп'ютер або кухонні побутові прилади.

Секрет №2. Детально проаналізуйте доступні зразки. Хороший вимикач і розетка виготовляються з міцного якісного пластика, тому не можуть бути легкими. Наявність неприємного запаху говорить про використання дешевого пластику шкідливого для здоров'я.

Секрет № 3. Довіртесь класиці. Серед величезного розмаїття колірних рішень запропонованих дизайнерами, найбільш виграшно виглядатимуть вимикачі і розетки білого кольору. Вони ідеально вписуються практично в будь-який інтер'єр.

Секрет № 4. Віддавайте перевагу перевіреним брендам. Такі компанії не стануть ризикувати своєю репутацією і виробляти неякісний товар. Визнаним лідером на ринку електрообладнання є французька компанія Schneider Electric.

Пластик не повинен подаватися деформації, інакше при монтажі ви ризикуєте зіпсувати пристрій. Гідні вироби завжди комплектуються інструкцією.

3. Переваги вимикачів і розеток Schneider Electric

Різновиди вимикачів


Schneider Electric - найбільший виробник електричних товарів в Європі. Компанія відома високою якістю і надійністю. Роблячи вибір на користь Schneider Electric, ви отримуєте:

•    Відмінна якість. Розробка дизайну і виробництво знаходиться в Іспанії.
•    Величезний асортимент. Повний каталог вимикачів і розеток торгової марки перевищує кілька сотень найменувань.
•    Довговічність. Корпус досить міцний, механізми працюють безвідмовно, а сам виробник надає 12-ти місячну гарантію на все електрообладнання.
•    Універсальність. Schneider Electric розробили вимикачі і розетки, які підходять для готелів, квартир, ресторанів, офісів. Особливості конструкції дозволяють збирати цілі блоки вимикачів і розеток. Продукція цієї компанії виробляється з високоякісних матеріалів, легко монтується і має великий асортимент кольорів.

 

4. Простий спосіб монтажу розеток і вимикачів


Найпростішим, надійним і одночасно якісним способом встановлення електрообладнання є виклик майстра.
Професійні електрики компанії МЕТЕР:
•    Виберуть оптимальне місце розташування і нанесуть на стіну розмітку.
•    При необхідності проштробити стіну і вмонтують в неї електропроводку.
•    Встановлять спеціальну монтажну і розподільну коробку.
•    Підключать до електромережі розетку або вимикач.
•    Перевірять надійність контакту і живлення.
Замовляйте установку розеток і вимикачів в майстерні МЕТЕР і позбудьтеся від цілої купи проблем.

5. Загальні правила безпеки

Перед тим як включити вилку побутового приладу в розетку, переконайтеся, що в ній немає сторонніх предметів, кіптяви і нагару.
Виймаючи штепсель з розетки, притримуйте корпус рукою і плавно тягніть за вилку. Якщо зробити це різко, то вміст розетки може вивалитися разом з проводами.

У разі виявлення диму, іскор, вогню, кіптяви - терміново викликайте майстра.
З майстрами МЕТЕР будь-яка проблема вирішується!