Безпечні розетки для дітей

Безпечні розетки для дітейЯк тільки в будинку з'являється маленька дитина, практично будь-яка частина приміщення несе загрозу його здоров'ю. Особливо це стосується електроприладів, проводів і розеток. Головне завдання батьків - звести до мінімуму контакт дитини і небезпечних предметів.

Але якщо дітям старшого віку можна пояснити, чому не можна щось робити, то з маленькими непосидами розмови не допоможуть. Деякі батьки намагаються забороняти чіпати певні предмети, але ключове слово тут - «намагаються». Адже дитина не розуміє причину заборони, просте «не можна» не діє. А більшість навпаки роблять все наперекір батькам.
Діти пізнають навколишній світ, наслідуючи дорослим. Помітивши, що електричні прилади стають такими цікавими: видають звуки, світяться або тремтять, коли їх під'єднують до розетки, дитина хоче випробувати все на собі. Добре, якщо постраждає тільки техніка або проводка. Адже найстрашніше, коли малюк засовує в розетку пальці або сторонні предмети .

Способи захисту дітей від електрики

Що тільки не придумували раніше батьки, щоб уберегти дітей від удару струму. У хід йшов і лейкопластир, і пробки з гуми. Зараз для того, щоб зробити безпечні розетки, потрібно лише зайти в магазин.
У Києві можна знайти такі спеціальні пристрої:

1. Захисні шторки.
Безпечні розетки для дітей

Такий механізм захисту кріпиться до внутрішньої сторони розетки, перекриваючи доступ до її гнізд. Завдяки цьому дитина просто не зможе засунути що-небудь всередину. Відкрити розетку зможе тільки дорослий, натиснувши одночасно на обидва гнізда.
Широкий асортимент магазинів дозволяє підібрати захисні шторки будь-якого кольору і виду .

2. Заглушки.

Заглушки підійдуть для розеток старого зразка, в які не вбудована захист від дітей. Вони являють собою кришку з гуми або пластику, яка закриває гнізда. Щоб відкрити розетку, досить скористатися спеціальним ключем, який йде в комплекті.
Заглушки бувають різних моделей, але варто вибирати нейтральні кольори, які не будуть підвищувати рівень обізнаності малюка.

3. Поворотний механізм.

Даний механізм вбудований в сам пристрій розетки і тримається на пружині . Коли вилка не вставлено, гнізда закриті диском. Щоб їх відкрити, необхідно повернути диск до збігу його отворів з отвором розетки . Коли вилка виймається, пружина повертає захисний диск на місце і закриває гнізда .

Завдяки даних пристроїв можна захистити дитину від відкритої розетки , але що робити, коли в неї включений електроприлад? На такі випадки існують захисні короби.

1. Короб на розетку.

Цей пристрій має вигляд пеналу, який надягає на розетку разом з вилкою, і не дає дитині її висунути. Також всередину короба можна засунути зайву довжину проводу.

2. Короб на подовжувач.

Майже в кожному будинку є подовжувач, який ще цікавіше для дитини, ніж звичайна розетка. Щоб сховати відкриті гнізда і гнізда з виделками, існують пенали різних розмірів. Їх можна залишити на підлозі, а також закріпити на стіні.
Крім розглянутих захисних механізмів, існує надійне пристрій захисного відключення (УЗО). Система аналізує струми по фазному і нульовому провіднику. Як тільки струм перестає текти за певним контуру, а йде в землю (коли дитина засовує пальці в розетку), пристрій повністю відключає електрику. Час його реагування настільки маленьке, що людина нічого не відчуває.
Життя і здоров'я малюка - головна цінність його батьків, і місто Київ надає широкий асортимент захисних пристроїв на розетки для дітей .