Дизайн квартир в екостилі: сучасні тенденції та оригінальні рішення

Ви мрієте про створення екологічно чистого та приємного для життя інтер'єру? Тоді компанія Метер з радістю допоможе вам у реалізації цього задуму. Ми пропонуємо професійну розробку дизайну екостилю та оздоблення квартир відповідно до ваших побажань. Наші фахівці підберуть оптимальні рішення для створення гармонійного та затишного простору.

Дизайн в еко-стилі: особливості кольорових рішень


dizain3 1
Щоб зробити стиль дійсно еко, потрібно використовувати тільки натуральні відтінки, які можна зустріти в природному середовищі. До них відносяться такі кольори:

  • білий;
  • теракотовий;
  • блакитний;
  • земляний;
  • трав'яний;
  • хвойний;
  • пісочний.
В еко-стилі ні в якому разі не можна використовувати занадто яскраві «кислотні» відтінки. Вони виглядають абсолютно неприродно і недоречно. Такі кольори не дають розслабитися, а еко-стиль придуманий, щоб створювати атмосферу умиротворення, налаштовувати на відпочинок.

Матеріали для еко-стилю

З матеріалами все досить просто – вони повинні бути натуральними. А значить, в цьому інтер’єрному стилі можна використовувати:

  • папір;
  • пробкові елементи;
  • скло;
  • плетені елементи;
  • керамічні деталі;
  • камінь;
  • дерев'яні вироби.


Також стіни можна фарбувати або білити, оскільки штукатурка – це матеріал, який використовували століттями для оздоблення. У ньому немає ніяких хімічних домішок, а значить, штукатурка відмінно підходить для еко-стилю.

Якщо ви не хочете білити стіни – можна використовувати оздоблення з пробки або шпалери з рослинними мотивами. Вони відмінно впишуться в загальний дизайн, стануть прекрасним доповненням до дерев'яних або плетених меблевих гарнітурів.

Для оздоблення підлоги можна використовувати камінь або керамічну плитку. Тут все залежить від того, який у вас бюджет і яким натуральним матеріалам ви внадаєте перевагу.

Меблі для дизайну в еко-стилі


dizain3 2
Для такого дизайну потрібно використовувати меблі простих форм, без зайвого декору. Вона може бути трохи масивними, оскільки природні форми є саме такими. Але, якщо ви любите плавні лінії – вони теж доречні. Бо такі вигини імітують ліани, переплетення гілок, які є і в живій природі.

Якщо ви віддаєте перевагу грубуватим формам, тоді краще вибирати варіації з дуже простим декором і мінімальною кількістю оздоблення. А ось для вишуканих гарнітурів з ніжними вигинами необхідна ретельна поліровка деревини, тому якщо ви любите дуже акуратні вироби, можете зупинити свій вибір саме на таких.

Для багатьох приміщень також можна використовувати меблі з лози, бамбука або ротанга. Плетені крісла, столики, стільці, навіть ліжка виглядають дуже легко, вишукано і прекрасно підходять для тераси, веранди, літньої кухні і навіть спальні.

Особливості освітлення в еко-стилі


Щоб інтер'єр вийшов ідеальним, потрібно забезпечити якомога більше освітлення, що проникає з вулиці. Тому важливо, щоб в кімнаті були великі вікна, які, бажано, виходять на сонячну сторону. Якщо ж світла все-таки не вистачає, тоді можна використовувати додаткове підсвічування, але воно повинно бути непомітним – вбудованим в підлогу, стелю, стіни. Таке світло буде виглядати як природнє і не привертати надто багато уваги. Що ж стосується декоративних світильників, то вони теж можуть бути. Але абажури обов'язково повинні бути зроблені з природних матеріалів: рисового паперу, лози, прикрашені дерев'яними, квітковими або символічними малюнками.

Пам'ятайте про те, що предмети в інтер'єрі не можна нагромаджувати. Ви повинні відчувати свободу. А ще, всі елементи декору обов'язково повинні бути функціональними.

Як замовити розробку дизайну та оздоблення квартири в екостилі?

Наша команда складається з досвідчених дизайнерів та майстрів, які підберуть оптимальне рішення для вашого інтер'єру в екостилі, враховуючи всі ваші побажання та особливості простору. Ми пропонуємо широкий вибір екологічно чистих матеріалів, від натуральних оздоблювальних матеріалів до екологічно чистих будматеріалів, щоб створити гармонійне та здорове оточення для життя. Наша компанія готова надати повний спектр послуг – від розробки дизайн-проекту до його реалізації та встановлення. Замовте розробку дизайну екостилю та оздоблення квартири на замовлення в компанії Метер прямо зараз і перетворите своє житло на оазис природної краси.