Натуральне дерево в інтер'єрі: краса та функціональність

Натуральне дерево в інтер'єрі - це чудовий спосіб додати комфорту та затишку до будинку. Дерево є одним з найпопулярніших матеріалів для оздоблення та дизайну інтер'єру. Воно надає приміщенню теплоти та затишку, а також може служити функціональним елементом. У цій статті ми розповімо про переваги використання натурального дерева в інтер'єрі та як замовити художню обробку з дерева на замовлення.

Дерево в інтер'єрі - це одна з найпопулярніших типів обробки в сучасному дизайні. Дерево прекрасно виглядає, є екологічно безпечним, підходить для будь-якого приміщення. А ще, деревина дуже міцна, тому не доведеться робити ремонт ще багато років.

derevo interer 1

Плюси і мінуси деревини

Як і у будь-якого матеріалу, у дерева також є свої плюси і мінуси.

Серед плюсів можна виділити наступні:
  • дерево - це матеріал, який не містить токсичних речовин, тому його використовують для спальні, кухні, навіть дитячої;
  • деревина виглядає елітно, тому відразу ж робить дизайн приміщення воістину розкішним;
  • обробка відрізняється високою міцністю і довговічністю, стійкістю до ударів, механічних пошкоджень, вологи;
  • поверхня дуже легко очищається від будь-якого виду забруднень;
  • оздоблення виступає самостійним елементом декору, який можна використовувати і як фон для шкіряних або кам'яних інтер'єрних рішень.
Що ж стосується мінусів, то їх всього лише два:
  • дерево - це дорогий вид обробки, тому його не можна назвати бюджетним варіантом для ремонту;
  • деревина легко запалюється, може постраждати від паразитів, вогкості. Але ця проблема легко вирішується завдяки сучасним якісним покриттям.

Натуральне дерево в інтер'єрі квартир: особливості фактури, матеріалів, колірна гамма

Для обробки приміщення можна використовувати як натуральну деревину, так і штучні панелі:
  • ПВХ;
  • МДХ;
  • Шпалери;
  • ламінат.
Штучні панелі можна віднести до більш бюджетного варіанту, але обробка буде виглядати вже не так розкішно, як у випадку з натуральним брусом.

Панелі бувають як гладкими, так і рельєфними, тому досить просто підібрати той варіант, який підходить для конкретного приміщення, інтер'єрного стилю. Але повернемося до натурального дерева.

На сучасному ринку представлено безліч різних порід деревини, тому можна легко вибрати те, що підійде за фактурою, рельєфу і кольору. До речі, на деревну обробку можна наносити різне різьблення, малюнки, тому нескладно створити ексклюзивний антураж, який буде виділяти приміщення серед безлічі інших.

Не варто думати, що деревина підходить тільки для класики, Провансу і інших подібних стилів. Насправді, дерево відмінно виглядає і в мінімалізмі, хай-тек. Просто потрібно правильно поєднувати його металевими і пластиковими елементами, щоб додати в інтер'єр ті нотки, які притаманні конкретним стилям.

Вибираючи колір потрібно відштовхуватися від загальної колірної гами, використовуваної в конкретному приміщенні. Якщо потрібно, щоб дерево стало хорошим фоном, тоді краще вибирати нейтральні тони. У всіх інших випадках потрібно орієнтуватися на стиль, гарнітур, інші елементи декору. Наприклад, якщо все в кімнаті легке, витончене, то краще вибрати дуже світле дерево. А ось для кабінету з шкіряними кріслами, монументальними прикрасами, більше підійде темне дерево. Особливо красиво на його тлі виглядає кований гарнітур, темні штори, позолочені деталі. Головне - не перевантажити кімнату, інакше з розкішною вона перетвориться в захаращенe і давлящу на психіку.

derevo interer 2

 Що ж стосується правильного вибору дерев'яної обробки для конкретного приміщення, то тут все теж залежить від стилю, обраного для інтер'єру. Наприклад, у вітальні можна використовувати будь-які кольори і відтінки деревини. Головне, щоб дерево стало хорошим фоном. А для спальні потрібні спокійні і нейтральні кольори, які добре поєднуються з повітряної, пастельній обробкою, що створює відчуття легкості і спокою.


Але, яке б дерево не було вибрано для обробки вашого будинку або квартири, воно точно стане чудовою прикрасою і буде служити протягом багатьох років.


Як замовити обробку натуральним деревом у квартирі?

Натуральне дерево в інтер'єрі надає приміщенню особливого шарму і затишку. Однак, не кожен може собі дозволити таке оздоблення, оскільки потрібен певний рівень майстерності та досвіду у роботі з деревом. Компанія Метер пропонує послуги з оздоблення квартир натуральним деревом.

Переваги замовлення оздоблення натуральним деревом в компанії Метер:

  • Великий вибір порід дерева: наша компанія пропонує обробку найрізноманітніших порід дерева, що дозволяє вибрати оптимальний варіант під ваш інтер'єр.
  • Індивідуальний підхід: наші спеціалісти розроблять індивідуальний дизайн-проект, враховуючи всі ваші побажання та особливості приміщення.
  • Якість та надійність: ми використовуємо тільки якісні матеріали та інструменти, що гарантує надійність та довговічність оздоблення.
  • Розумна ціна: наші ціни на оздоблення натуральним деревом у квартирі є розумними та прозорими, ви завжди зможете розрахувати вартість робіт заздалегідь.

Не відмовляйте собі в задоволенні насолоджуватися затишком та красою натурального дерева у своєму будинку, зв'яжіться з компанією Метер та замовляйте оздоблення натуральним деревом у квартирі вже сьогодні!